By continuing, you are agreeing to our Terms and conditions as well as our Use of Cookies.

Feestelike Kersfeeshappies soos Lemoen en Gerookte Varknek Lollies, Gestopte Varkfilet, Chippolata-sous, Slappap-poffertjies met 'n oepsie en Gerookte Kalkoensmeer

Feestelike Kersfeeshappies soos Lemoen en Gerookte Varknek Lollies, Gestopte Varkfilet, Chippolata-sous, Slappap-poffertjies met 'n oepsie en Gerookte Kalkoensmeer

Bestanddele:

Lollies: 
1 sny gerookte varknek of Kassler per persoon 
1 dik skyf vars lemoen (sny ongeveer 5 mm ronde skywe)
Sosatiestokkies 
Willow Creek Blood Orange olyfolie 

Gestopte varkfilet / kottelet: 
(kyk by jou slagter vir so iets) of maak self: 
1 Varkfilet, druk 'n lekker groot gat deur die middel met 'n mes 
Stop met 'n mengsel van bloukaas en swart kersies of bosbessies (cranberries) of soet kersies 
Streepspek om die filet mee toe te draai

Slappap-poffertjies met 'n oepsie: 
Afgekoelde, effens stywe, maar steeds baie sagte (wanneer warm)  mieliepap 
Dadels, ontpit en geweek in brandewyn 
Kruiesout 
1 eier 
Broodkrummels 
Olie vir diepbraai 
Goudakaas-blokkies vir elke poffertjie 

Kalkoensmeer:
1 groot gerookte kalkoenboud 
1 houertjie eendvet of uitgebraaide varkvet (suet) 
1 goeie gehalte Franse brood of Ciabatta in skywe gesny, liggies gerooster in olyfoliepan 
Vars druiwekorrels 

Chippolata-sous: 
1 Chorizo-worsie, in dobbelsteentjies gesny 
1 ui, gekap 
1 blikkie Bosbessiesous (Cranberry jelly) 
(alternatief 1 blikkie ontpitte swart kersies) 
25 ml brandewyn (gebruik sommer dié waarin jy die dadels geweek het) 
100 ml wit wyn 
250 ml First Choice room 

Metode:
Plaas 'n lemoenskyf bo-op elke stuk gesnyde gerookte varknek en ryg 'n stokkie só deur dat dit mooi saam vasgeheg is aan die stokkie. Smeer albei kante met die gegeurde olyfolie of gewone olyfolie. 
Braai in 'n riffelpan eers op die vleiskant vir so 5 minute en draai dan op die lemoenkant sodat die lemoen mooi braaistrepies wys. Koel af en hou eenkant tot bediening. 

Gestopte filet: 
Plaas saam met 'n klein bietjie water en olyfolie op die kant waar jou spekstukkies bymekaarkom. Bedek met foelie en oondbraai vir 20 minute teen 180 grade Celcius, verwyder foelie en braai verder bruin onder die rooster. Koel af voor jy dit in skywe sny. 

Kalkoensmeer: 
Kook die Kalkoen sag in 'n drukkoker. Verwyder uit die kookvloeistof. Koel af en verwyder alle bene en veerpenne. Trek die vleis baie fyn en meng met 'n hele houer eendvet. Plaas in 'n mooi potjie en verkoel in die yskas sodat jy 'n lekker smeerbare patee het. Bedien saam met jou geroosterde broodskyfies en vars druiwekorrels. 

Chippolata-sous: 
Braai die Chorizo en uie saam. Voeg die brandewyn en room saam met die bosbessiejellie of gedreineerde swart kersies by. Laat effens opkook en roer dan die room deur. Toets vir smaak en voeg sout en peper by soos verkies. 

Slappap-poffertjies:
Neem genoeg pap in jou handpalm om ongeveer gholfballetjie grootte bolletjies te kan vorm. Rol dit toe rondom 'n halwe dadel. Geur die broodkrummels met die kruiesout. Doop elke bolletjie in geklitste eier en rol in broodkrummels. Braai in warm olie net goudbruin. Steek 'n mooi houtstokkie of vurkie met 'n kaasblokkie in elke poffertjie. 

Ek hou van die Chippolata sous saam met die poffertjies en ook by elke sny van die gestopte filet. 
Copyright © Ontbytsake 2020 - All rights reserved.  |  Privacy Policy  |  Terms & Conditions
 site