By continuing, you are agreeing to our Terms and conditions as well as our Use of Cookies.

Salm met Aarbei-mayonnaise, Wortelblaar-pesto en Botter-geposjeerde Wortels

Salm met Aarbei-mayonnaise, Wortelblaar-pesto en Botter-geposjeerde Wortels

Bestanddele:
Salmkoekies 
200 g vars salm, van die vel afgesny en fyn gekap
2 E gekapte pietersielie
2 E gekapte vars vinkel
2 E klappermeel
1 eier
Sout en varsgemaalde peper

1 vars salmfilet van ongeveer 150 g

50 ml B-well Saut- olie vir panbraai

Aarbei-mayonnaise
6 vars aarbeie
4 E B-well Olyfolie Mayonnaise 
1 E vars suurlemoensap 
1 t gerasperde suurlemoenskil 

Botterwortels
6 jong wortels, verkieslik met ‘n stukkie van die toppe aan 
100 g First Choice botter
Sout

Pesto
2 E gekapte worteltoppe (van die jong wortels gesny)
2 E gekapte vars pietersielie
2 E geroosterde kasjoeneute 
2 E B-well Olyfolie 
1 t sout

Metode:
Was die wortels en sny die toppe af. Hou dit vir die pesto. Smelt die botter in 'n pannetjie met 'n deksel waarin die wortels gemaklik pas en plaas die wortels daarin. Sprinkel met sout. Plaas op mediumhitte en laat stadig in die botter prut vir 15 tot 20 minute.

Meng die bestanddele vir die salmkoekies sorgvuldig en vorm mooi ronde koekies. Panbraai dit liggies in ‘n klein bietjie van die B-well soteerolie tot goudbruin en net ferm.

Panbraai ook die salmfilet in 'n bietjie soteerolie of B-well Olyfolie en geur dit met sout en peper.

Maak die aarbeie fyn met 'n staafmenger saam met die mayonnaise, suurlemoensap en -skil sodat dit 'n mooi pienk sous vorm.

Druk met 'n vysel en stamper die neute, worteltoppe, pietersielie en olyfolie fyn sodat dit bymekaarkom soos 'n growwe groen Pesto.

Rangskik vir elke persoon 2 salmkoekies saam met 'n repie salmfilet en wortels en bedien met die aarbei-mayonnaise en wortelblaar-pesto daarby.

Fritto Misto di Mare met Tartaresous

Fritto Misto di Mare met Tartaresous

Bestanddele:
Fritto Misto:
seekos soos Calamari-ringe, utgedopte rou garnale, Calamari-buisies, blokkies ferm wit vis
B-Well olie vir diepbraai
200 g bruismeel
1 t sout
1 t koeksoda
ongeveer 200 - 250 ml yswater of yskoue sodawater (sodawater maak dit ekstra pof en bros)

Tartaresous:
200 ml B-Well mayonnaise
50 ml suurlemoensap
1 t suiker
1 E baie fyngekapte ui
1 t fyn gesnipperde rooi soetrissie
4 kappertjiesade, fyn gesnipper
4 gekneusde, ingemaakte groenpeperkorrels
2 ml braaispeserye
fyngesnipperde vars rissie na smaak, opsioneel

Metode:
Meng die sout en bruismeel in ‘n mengbak. Maak ‘n loperige, maar nie te dun, beslag met die yswater of sodawater deur die meel en vloeistof stadig te begin meng met ‘n ballonklitser. Verhit die olie tot mediumwarm (180 grade Celcius). Doop die seekos een vir een in die beslag en laat dit net effens afdrup voor jy dit in die warm olie laat sak. Moenie te veel stukkies op ‘n slag in die olie sit nie. Braai hulle pof en bruin. Laat die stukkies dreineer op kombuispapier. Bedien so gou moontlik saam met tartaresous.

Lams-braairibbetjies met Ansjovis-aartappels

Lams-braairibbetjies met Ansjovis-aartappels

Bestanddele:
12 -16 los lamsribbetjies
15 ml B-well Knoffelgeur Canola-olie
sout
swartpeper
12 -16 baba-aartappels, sag gekook in soutwater en net afgekoel
4 E B-well Thick and Creamy Canola Mayonnaise 
80 ml First Choice volroommelk
4 - 8 heel ansjovissies
1 E kappertjiesade
kropslaai
agurkies of tuisgemaakte piekels


Metode:
Sout die ribbetjies goed en maal swartpeper oor. Rangskik hulle op ‘n bakplaat en sprinkel liggies met knoffelgeur olie. Plaas in ‘n baie warm (220 grade) oond op die middelste rak en bak vir sowat 40 minute tot brosgaar.

Verpulp die ansjovis, melk en mayonnaise. Kap die Kappertjiesade fyn en roer deur die mayonnaise-sous. Giet oor die gaar aartappeltjies. Sny die agurkies of piekels in klein dobbelsteentjies en gebruik om bo-oor die aartappels met sous te sprinkel.

Bedien alles saam met bros kropslaai. 

Pof-Ommelet met Feta, Bloubessies en Neute

Pof-Ommelet met Feta, Bloubessies en Neute

Bestanddele:
8 ekstra groot eiers, geskei
2 E water
Sout en peper
1 tot 2 wiele First Choice Fetakaas
1 koppie bloubessies
100 g amandels of haselneute of 'n mengsel van die twee
Vars Dillekruid of Vinkel 
B-well Canola Cooking Spray 

Metode:
Verhit die oond tot 165 grade C. Klits die eiergele liggies met sout en water. Klits die eierwitte styf, maar nie droog nie, saam met nog 'n knippie sout. Besproei 4 medium ommeletpannetjes of een groot ommeletpan met kleefwerende sproei. Roer 'n klein bietjie van die gele deur die eierwitte en vou versigtig die res van die gele deur die witte sonder om dit te veel te meng. Die mengsel moet nog baie pof, maar 'n egalige liggeel wees. Verdeel die mengsel tussen die vier voorbereide pannetjies of giet in die groot pan. Plaas op mediumhitte totdat die onderkant ferm en mooi goudbruin lyk as jy 'n kant versigtig oplig. Plaas in die oond vir 8 tot 10 minute en bedien binne ‘n paar minute saam met die vulsel, binne in toegevou of bo-op mooi versprei en besprinkel met die vars gekapte dillekruid of Vinkel.

Vulsel:
Kap die neute of druk dit effens fyn in 'n vysel. Kap die bessies en die feta saam op ‘n plank, sodat die sap van die bessies deur die fetakaas geabsorbeer word. Meng dan die neute hiermee.
Copyright © Ontbytsake 2018 - All rights reserved.  |  Privacy Policy  |  Terms & Conditions
 site