By continuing, you are agreeing to our Terms and conditions as well as our Use of Cookies.

Wagyu-Burger met Sampioen Roosmarynbotter

Wagyu-Burger met Sampioen Roosmarynbotter

Bestanddele:
4 Wagyu bief burger patties of lekker dik vars handgemaakte patties van gewone maalvleis
4 lang sterk roosmaryntakkies
1 pak gesnyde sampioen-verskeidenheid 
1 potjie beesvleisgeur aftrekseljellie
100 ml Rooiwyn
1 wieletjie First Choice Feta
80 g sagte botter
1 E Vars roosmarynblare van die takkies gestroop
1 pakkie Shitake sampioene
15 ml Seedoil Roosmaryngeur Klapper- olie 

Metode:
Braai die patties stadig bruin en mediumgaar. Hou warm onder foelie.

Braai die sampioene saam met 'n paar roosmarynblaartjies in botter tot sag en bruin. Skep ongeveer 'n halwe koppie sampioene uit. Voeg die aftrekseljellie en die wyn by die sampioene in die pan. Laat indamp tot dit 'n lekker dik en souserige mengsel is. Verwyder van die hitte en laat effens afkoel.

Breek die feta in krummels by die sampioenmengsel in die pan. Dit moenie smelt nie. 

Meng die eetlepel vars roosmaryn, halfkoppie sampioene en 80 g botter met 'n stokmenger tot baie fyn.

Braai laastens die Shitake sampioene net effens sag in die klapperolie. 

Steek 'n skoongetrekte roosmaryntakkie deur elke pattie. 

Verdeel die sampioensous in 4 borde en plaas 'n pattie op elk. 

Skep roosmarynbotter bo-op saam met 'n Shitake sampioen as garnering en sprinkel die oorblywende Shitake sampioene rondom.

Gerookte Salm- en Rysslaai met Karamel-amandels, Groen Appel en Vars Druiwe

Gerookte Salm- en Rysslaai met Karamel-amandels, Groen Appel en Vars Druiwe

Bestanddele:
1 K bruin- en wilde rys met lensie-mengsel of 1 K Basmati-rys 
100 g gerookte salm snippers
1 lemmetjie of groen suurlemoen
50 ml Ohmegalicious Franse slaaisous
12 heel Amandels
3 t botter
2 E wit suiker
2 groen appels, ongeskil, in dobbelsteentjies gesny (hou in koue water met 'n klein bietjie suurlemoensap in)
Ongeveer 10 swart druiwekorrels, in wiggies gesny 

Metode:
Kook die rys of rysmengsel volgens die instruksies op die pakkie. Soek vier mooi salmsnippers uit en draai hulle in mooi rosie-vorms. Plaas in yskas. Snipper die oorblywende salm met 'n skêr fyner. Rasper die lemmetjieskil oor die salm en druk ook die sap daaroor uit. Meng die slaaisous goed daarmee en plaas in die yskas. Braai die amandels oor matige hitte in die suiker en botter. Laat hul op 'n koue oppervlak soos 'n marmer blok of broodpan koud word en kap dit grof. Sodra die rys afgekoel is, meng al die bestanddele en plaas 'n salmrosie bo-op vir die mooimaak.

Avokado- en Varkburgers met Bokmelk, Feta en Uiekonserf

Avokado- en Varkburgers met Bokmelk, Feta en Uiekonserf

Bestanddele:
4 avokados
8 geurige ongerookte varkworsies, vleis uit dermpies gestoot in in vier dele gedeel
½ stafie bokmelkkaas
1 sirkeltjie feta
2 groot uie, in skywe gesny
1 E Seedoil Roosmaryngeur Klapperolie
½ K suiker
100 ml wit asyn
4 klein komkommertijes, in sirkeltjies gesny
1 rooi ui, in skywe gesny 
200 ml wit asyn
2 E suiker
1 t sout
4 E sesamsaadjies, gerooster

Metode:
Begin met die uiekonserf deur die uie baie stadig in die klapperolie te braai. Wanneer dit goudbruin is, voeg die suiker en 100 ml asyn by. Laat afkook tot stroperig.

Vorm patties en braai hulle gaar in 'n klein bietjie botter en olie. 

Meng die feta en bokmelkkaas met 'n vurk tot romerig en gekombineer.

Verhit die 200 ml asyn, sout en suiker tot kookpunt. Verwyder van die hitte en sit die komkommerstukkies en rooi ui daarin. Laat afkoel.

Sny die avokados oorlangs oop, verwyder die pit en sny aan die onderkant van  4 van die halwes 'n klein stukkie af sodat dit mooi staan. 

Vul die holtes van die onderste avokado-halwe met die kaasmengsel en plaas 'n gaar pattie bo-op.

Skep uiekonserf oor, dan piekels en plaas die ander avokado-halwe bo-op. Sprinkel met geroosterde saadjies, sout en peper. Rond af met mikro slaaiblare wat effens met slaaisous besprinkel is.

Stokvis in Klappermelk en Mango-marinade met Mango Wangetjies

Stokvis in Klappermelk en Mango-marinade met Mango Wangetjies

Bestanddele:
4 stokvis-filette van ongeveer 150 g elk
1 blikkie 440 g klappermelk
2 vars lemmetjies, skil gerasper en sap vir uitdruk
100 ml Omegalicious Franse slaaisous
Vlees van 1 mango in blokkies gesny
5 ml gerasperde borriewortel
5 ml gerasperde gemmerwortel 
1 toontjie knoffel, gekap
Groen brandrissie na smaak (opsioneel)
Vars koljanderblare of Italiaanse pietersielie
Beetstokkies 
2 vars, ryp, maar ferm mangos, geskil en ‘wangetjies’ van 2 kante van die pit afgesny, langs die lengte van die pit
50 ml elk Botter en  Seedoil klapper-olie om die wangetjies bruin te braai
Sout en peper na smaak

Metode:
Blits die klappermelk, slaaisous, mangostukkies, borrie, gemmer, knoffel en rissie saam. Druk die lemmetjiesap uit in die marinade en roer dit deur saam met die lemmetjieskil. Giet marinade oor die vis en plaas in die yskas vir 'n uur. 

Plaas die vis en marinade in 'n oondvaste bak en bak in die oond vir 35 minute. Rooster dit van bo vir 10 minute tot goudbruin.

Wenk:
Jy kan ook die vis op 'n rooster op die vuur maak deur dit op foelie te sit. Indien jy 'n fermer vis soos geelstert gebruik, kan jy dit in 'n knyprooster braai. Indien jy die vis braai, kook die oorblywende marinade nadat jy die vis uitgehaal het in 'n kastrolletjie vir so 10 minute.

Braai die mango wangetjies op die snykant goudbruin in 'n mediumwarm pan met botter en klapper-olie (olyfolie is ook voldoende).

Bedien deur die vis bo-op die mango-wangetjies te rangskik, sprinkel beetstokkies oor en laastens koljanderblare of pietersielie. Geur met sout en peper en skep genoeg van die marinade rondom.
Copyright © Ontbytsake 2019 - All rights reserved.  |  Privacy Policy  |  Terms & Conditions
 site