By continuing, you are agreeing to our Terms and conditions as well as our Use of Cookies.

Biltong-pasta

Biltong-pasta

Aantal Porsies: 4-6  mense

Bestanddele:
500 g  Gekerfde Biltong 
Vars gerasperde Parmesaan of verouderde kaas
500 g Penne Pasta
Sout en Peper na smaak
1 Medium ui
1 Pakkie Bruin sampioene
1-2 knoffelhuisies
Botter en olyfolie
2 E biltongpoeier 
2 E botter 
1 blokkie beesaftreksel 
1 k kookwater
250 ml room 
1 botterskorsie in blokkies gesny en sag gekook
1 pakkie repiespek 
Groot pietersielieblare

Metode:
Kook die pasta tot sag en gaar. Spoel met water af en voeg botter, olyfolie en sout na smaak by. Hou eenkant tot opdiening.

Plaas die botterskorsie blokkies op ‘n bakplaat saam met die gekapte repiespek. Sprinkel met olyfolie en bak in die oond teen 200 grade Celcius vir sowat 20 min tot dit goed gerooster is. Verwyder uit die oond en hou eenkant tot opdiening. 

Braai uie, knoffel en sampioene in ‘n pan, skep uit en hou eenkant.  Gooi die room en beesaftreksel in dieselfde pan saam met die biltongpoeier, sout en peper en laat kook vir ‘n paar minute. Voeg nou die uie en sampioene terug en gooi ook die biltongstukke in die roomsous-mengsel.

Vir opdiening, skep pasta in bord en dan jou biltong- en roomsous  oor. Die botterskorsie, spek en pietersiele word gebruik vir garnering. 

Jy kan die dis in een skottel of bak opdien. 

Frikkadelle en Patats

Frikkadelle en Patats

Aantal Porsies: 4-6  mense
Wenk: Die Frikkadelle kan ook in burgers gebruik word. 
Bestanddele:  
500 g Beesmaalvleis
1 blokkie Weetbix 
¼ K beesaftreksel
1 eier 
1 E Worcestersous
1 groot ui gerasper
Sout en peper na smaak
1 E First Choice Smeerkaas
 Olyfolie vir braai
Patats
Botter 
Klein spinasieblare

Vir die kruie-slaaisous:
2 E rooi- of witasyn
1 knoffelhuisie
½ K olie
1 t Dijon-mosterd
1 t heuning
3 verskillende vars kruie (Kruisement, Koljander, Italiaanse pietersielie)
Sout en peper na smaak

Metode: 
Laat week die Weetbix in die beesaftreksel. Meng die eier, worcestersous, sout, peper en gerasperde ui in ‘n groot mengbak. Voeg die maalvleis en sagte weetbix by en meng goed. 

Neem ‘n maatkoppie en vorm die frikkadelle met jou hande. Braai die frikkadelle tot gaar in die pan. 

Sny die vars kruie en knoffiel in fyn stukkies en meng al die bestanddele in ‘n bak. 

Die patats kan jy skil, opkap en kook tot sag. Gooi ongeveer twee eetlepels botter en sout oor vir smaak. 

Met opdiening plaas die spinasieblare, patats onder en plaas die frikkadel bo-op. Bedruip met kruiesous.  
Copyright © Ontbytsake 2021 - All rights reserved.  |  Privacy Policy  |  Terms & Conditions
 site