By continuing, you are agreeing to our Terms and conditions as well as our Use of Cookies.

Krummelpap en Biltong met Spek-konfyt en Mieliemeel Kamma-koeksisters

Krummelpap en Biltong met Spek-konfyt en Mieliemeel Kamma-koeksisters

Bestanddele:
2,5 K mieliemeel
¾ K kookwater
Sout
3 E First Choice botter 
100 g Biltongpoeier 
150 g fyn gekerfde biltong
200 ml First Choice room 
200 g gekapte ontbytspek 
150 g suiker
2 t Steak en Chops speserye
Vars rissie of rissiepoeier na smaak
25 ml Whisky of Bourbon 

Metode:
Bring die kookwater en botter tot kookpunt. Verwyder van die hitte. Voeg 1 E sout by en roer met 'n vurk al die meel vinnig by, tot dit 'n fyn krummel vorm. Plaas 'n deksel op die kastrol en plaas terug op die oondplaat op laagste stelling om stadig gaar te stoom, vir ongeveer 30 minute. Roer die biltongpoeier deur die krummelpap en verdeel in 4 geskikte borde soos 'n pastabakkie. Sprinkel gekerfde biltong oor, skep 'n lepel spekkonfut in die middel en giet vir elk 'n bietjie room oor die pap.

Spek-konfyt:
Begin die spek effens braai, sprinkel die speserye en whisky bo-oor. Roer goed en meng die suiker by. Laat oor medium tot lae hitte stadig kook tot taai.

Mieliemeel kamma -koeksisters

Bestanddele:
1 K gaar krummelpap
1 eier
3 E bruismeel
2 t bakpoeier
1 t sout
Genoeg sonnneblom- of Canola olie vir diepbraai

Stroop:
3 K suiker
1 K kookwater
1 ml kremetart
1 ml sout
Opsioneel: suurlemoenskil en 'n stukkie vars gemmerwortel

Metode:
Maak die stroop ten minste 4 ure voor die tyd of selfs die aand vooraf. Meng die suiker en kookwater en begin dit stadig verhit tot kookpunt. Voeg die kremetart, sout, skil en gemmer (indien jy dit gebruik) by. Kook vir 5 minute vinnig en laat heeltemal afkoel sonder 'n deksel. Plaas in die yskas om yskoud te raak. Meng al die bestanddele vir die poffers tot 'n deeg soortgelyk aan skon-deeg. Maak 'n kort reghoek en sny vingers. Diepbraai in warm olie tot goudbruin en dompel die vuurwarm vingers in die yskoue stroop. Laat staan vir ongeveer 10 minute. Bedien saam met First Choice Vanieljevla. 

Copyright © Ontbytsake 2019 - All rights reserved.  |  Privacy Policy  |  Terms & Conditions
 site