By continuing, you are agreeing to our Terms and conditions as well as our Use of Cookies.

Eendborsies met Rooi Vrugte, Sitrus en Framboosbier

Eendborsies met Rooi Vrugte, Sitrus en Framboosbier

Bestanddele:
3 - 4 Eendborsies, vet netjies afgerand en oorlangs deurgesny tot teen die vleis
Roosmaryngeur kruiesout
1 Framboosbier of Cider
100vg koue botter in blokkies gesny

2 ferm, maar ryp rooi pruime, in wiggies van die pit af gesny
Vars kersies
2 lemoene, in ronde plat skywe gesny
Jong groente 
Willow Creek Blood Orange geur olyfolie 
Pêrelsout (opsioneel) 

Metode:
Plaas die Eendborsies velkant na onder in 'n swaarboompan en skakel die plaat aan om mediumwarm te word. Braai die vleis stadig totdat die vet uitbraai en die vel bros en bruin is. Hou eenkant warm. 

Maak die sous:
Giet die eendvet af. Gebruik die helfte van die Framboosbier en ontglans die pan daarmee deur dit vinnig te laat kook en sodoende ook indamp. Geur met die kruiesout. Verwyder van die plaat en klits die koue botterblokkies met 'n ballonklitser in die sous in. Hou eenkant tot benodig. 

Gebruik 'n klein bietjie van die eendvet en braai die lemoenskywe en die pruime onderskeidelik versigtig om ‘n mooi riffelpatroon te wys. Braai dan ook die jong groente liggies gaar en geur met sout, peper en Willow Creek Blood Orange olyfolie. 

Warm weer die riffelpan op en braai dan die Eendborsies op die vleiskant bruin en mediumgaar. Laat rus die vleis vir 'n paar minute en sny dit dan op in netjiese skywe, ongeveer 3 mm in dikte. Rangskik alles op die borde en skep van die Framboosbiersous oor alles. Rond af met wit Soutpêrels as jy dit het, anders seesoutvlokkies. 
Copyright © Ontbytsake 2017 - All rights reserved.  |  Privacy Policy  |  Terms & Conditions
 site