By continuing, you are agreeing to our Terms and conditions as well as our Use of Cookies.

Witvis met Drie Souse

Witvis met Drie Souse

Bestanddele:
Druiwepitolie Mayonnaise:
1 eiergeel
2 E suurlemoensap of witasyn
1 t sout
250 ml Seedoil druiwepitolie
Addissioneel: Vars frambose en 2 t Balsamiese asyn

Bearnaise:
160 g gesoute botter
3 ekstra groot eiergele
1 jong prei of klein uitjie, fyn gekap
2 t gedroogde Dragon
125 ml witwynasyn 

Kaassous met room:
500 ml First Choice Room 
2 k gerasperde Cheddarkaas

4 witvis mootjies (of verdubbel vir hoofgereg)

Metode:
Om mayonnaise te maak:
Plaas die eiergeel,sout en suurlemoensap of asyn in ‘n glasmengbak. Begin deur vier maal met tussenposes ‘n baie klein hoeveelheid (slegs n druppel of 2) olie by die eiermengsel in te klits. Dit sal begin emulsifiseer. Klits goed tussen elke byvoeging. Daarna voeg die olie stadig in 'n dun straaltjie by die mengsel terwyl jy aanhoudend klits. Die mengsel sal dikker raak soos jy die olie byklits. Voeg die frambose en Balsamiese asyn by en klits dit sommer met ‘n vurk by indien jy dit gaan gebruik. 

Wenk: die framboos-weergawe is ook heerlik saam met garnale.

Bearnaise:
Verhelder die botter deur dit te smelt en die skuim wat bo-op gevorm het af te skep. Giet die olie af tot net die melkerige gedeelte oorbly. Kook die asyn, gekapte ui/prei en asyn vinnig af tot dit met twee derdes gereduseer is. Plaas die asynmengsel in ‘n glasmengbak oor ‘n kastrolletjie sagkokende water en klits die eiergele daarby in. Giet die verhelderde botter in ‘n dun straaltjie by en klits aanhoudend tot dit nie meer skuim nie en ‘n glansende dik sous vorm. Hou net warm oor die warm water.

Kaassous:
Begin deur die room in ‘n kastrolletjie tot by kookpunt te verhit. Roer al die kaas gelyktydig by die room en roer glad. Verwyder van hitte en warm net weer op voor gebruik.

Stoom die vismooitjies vir vier minute in ‘n mikrogolfoond en braai net vinnig bruin in ‘n bietjie botter. Bedien saam met vinnig gestoomde jongspinasie en die drie souse versigtig in rytjies oor die vis geskep.

Copyright © Ontbytsake 2018 - All rights reserved.  |  Privacy Policy  |  Terms & Conditions
 site