By continuing, you are agreeing to our Terms and conditions as well as our Use of Cookies.

Franse Omelet met Drie soorte Kaas en Bearnaise slaai

Franse Omelet met Drie soorte Kaas en Bearnaise slaai

Bestanddele:
3-4 eiers per persoon
First Choice botter 
Sout en peper
½ K fyn gerasperde First Choice Beleë Cheddar
½ K fyn gerasperde First Choice Baby Gouda met gras-ui
1 wiel First Choice Brie, in blokkies opgekap
1 pakkie Botter-blaarslaai
1 pakkie Gras-uie (Chives) fyn gesnipper

Bearnaise sous:
150 g First Choice botter, gesmelt 
3 eiergele
½ K wit asyn
½ K wit wyn
1 t Franse Dragon
1 E fyn gekapte ui

Metode:
Klits genoeg eiers vir 1 porsie (3 of 4 eiers) goed saam. Voeg 'n knippie sout en 'n kwart van die gerasperde beleë Cheddar daarby en roer goed. Smelt 1 E botter in 'n nie-kleef pan van medium-grootte oor lae hitte. Giet die eier in die pan. Sodra die eier begin vorm, wikkel dit rond met 'n plastiek-eierspaan soos vir roer-eiers. Smeer die boonste laag elke keer weer liggies glad sodat 'n “pannekoek” vorm. Sprei 'n kwart van die Gouda kaas en die Brie- blokkies oor die omelet. Vou die kante oor na die middel en draai die omelet versigtig om. Laat vir nog ongeveer een minuut bak en plaas dit dan in 'n opdienbord. Hou liggies warm terwyl jy die proses vir nog 3 omelette herhaal.

Bearnaise sous:
Kook die asyn, wyn, uie en dragon vinnig af tot ongeveer 50 ml oorbly. Klits die eiergele saam.met die steeds warm asynmengsel. Verhit die gesmelte botter weer en terwyl dit baie warm is, giet stadig by die eier en asyn terwyl jy klits. Indien dit nie dik word nie, kan jy dit oor 'n kastrol eenderde-vol met lig kokende water verder klits tot 'n dik vla-agtige mengsel.

Rangskik slaaiblare saam met elke omelet op 'n bord en giet van die Bearnaise-sous daaroor. Sprinkel laastens met gesnipperde gras-uie.
Copyright © Ontbytsake 2019 - All rights reserved.  |  Privacy Policy  |  Terms & Conditions
 site