By continuing, you are agreeing to our Terms and conditions as well as our Use of Cookies.

Gerookte Salm- en Vinkel-roomkaaskoek

Gerookte Salm- en Vinkel-roomkaaskoek

Bestanddele:
Pannekoeke:
2 k koekmeel
2 ekstra groot eiers
1 k melk
1 t sout
1 E kookolie plus ekstra vir bak van pannekoeke

Vulsel:
100 g gerookte salm afsnystukkies
4 x 200 g houers ongegeurde roomkaas
1 groot knol vars vinkel met die groen toppe nog aan 
2 E groen peperkorrels

Garnering:
Ekstra gesnyde gerookte salm en dillekruid of vinkeltoppe.

Metode:
Meng die meel, sout, eiers en ‘n klein bietjie van die melk tot ‘n gladde pasta. Voeg die eetlepel kookolie by en verdun die mengsel met die res van die melk. Bak 6 dikkerige pannekoeke wat so groot is soos ‘n losboom knip-koekpan. 

Meng die gerookte salm met 2 houers roomkaas met ‘n stokmenger tot baie glad. Sny die vinkeltoppe van die knol af en kap dit so fyn as moontlik. Kap ook ‘n bietjie van die knol fyn sodat jy 2 eetlepels daarvan het. Meng die gekapte vinkel met 1 ½ houer roomkaas tot ‘n gladde, mooi liggroen smeer. Voer die bodem van ‘n losboom knip-koekpan met ‘n pannekoek. Smeer ‘n laag van die salmsmeer oor die pannekoek met ‘n derde van die smeer. Plaas ‘n pannekoek bo-oor en smeer dan ‘n laag van die vinkelsmeer daarop met die helfte van die smeer. Bedek die groen laag met ‘n volgende pannekoek. Smeer weer ‘n laag salmsmeer eweredig oor met ‘n volgende derde van die smeer en bedek met ‘n pannekoek. Smeer  die ander helfte van die vinkelsmeer oor en bedek met ‘n pannekoek. Smeer dan die laaste salmsmeer oor en bedek met ‘n pannekoek.

Bedek met kleefplastiek en plaas in die yskas vir ‘n paar uur. Knip die koekpan los en plaas die koek op ‘n mooi opdienbord. Meng die groenpeperkorrels met die laaste halwe houer roomkaas en smeer ‘n dun laag oor die kante en die bokant van die koek. Garneer met vars vinkeltoppies en rolletjies gerookte salm.

Wenk: jy kan ook hierdie maak as jy nie roomkaas het nie deur 1 houer (200 g) First Choice fetakaas met 600 ml First Choice room glad te meng met ‘n stokmenger wat ‘n 800 ml mengsel sal gee. Jy sal 400 ml van die mengsel met die salm meng, 200 ml met die vinkel en 100 ml met die groenpeperkorrels. 

Agar Agar Wyn jellie:
100 ml wyn van jou keuse
1 ml kleursel van jou keuse
1 ml Agar Agar poeier

Metode:
Meng die wyn, kleursel en agar-poeier. Verhit in ‘n klein kastrolletjie en kook dit vir 1 minuut. Giet in ‘n geskikte vorm en laat stol. Die jellie stol by kamertemperatuur.
Copyright © Ontbytsake 2017 - All rights reserved.  |  Privacy Policy  |  Terms & Conditions
 site