By continuing, you are agreeing to our Terms and conditions as well as our Use of Cookies.

Rafelvark met Spesery-perskes en Jongbeet-blatjang

Rafelvark met Spesery-perskes en Jongbeet-blatjang

Bestanddele:
Rafelvark:
1 klein varkboud- of varkskouerstuk, ongeveer 800 g -1 kg
2 steranys-sade
4 kardamomsade
4 heel naeltjies
20 ml Braaispeserye
4 salieblare 
50 ml sagte donkerbruin suiker
2 appels, grof gekap 

Spesery-perskes:
4 ferm Isabel’s ingemaakte perskehalwes 
4 blokkies botter



Jongbeet-blatjang:
Ongeveer 'n halwe botteltjie Isabel's ingemaakte jongbeet
50 ml sagte donkerbruinsuiker
25 ml Isabel’s Kweperjellie
50 ml appelasyn
15 ml Braaispeserye 
3 blokkies koue botter

Koolslaai:
'n Halwe klein rooi koolkop, fyn gesny
1 appel, in stokkies gesny
50 ml sultanas
50 ml sagte bruinsuiker
50 ml appelasyn
5 ml sout

Metode:
Rafelvark:
Plaas die vleis in 'n oondvaste skottel, saam met al die speserye, suiker en appel. Bedek met foelie of 'n goedpassende deksel en stowe stadig op 150 grade C vir 2 ure. Verwyder die heel speserye voordat jy die vleis van die been rafel met 2 vurke, terwyl dit nog warm is. 

Spesery-perskes:
Plaas die halwe perskes in die holtes van 'n muffinpan. Sprinkel goed met braaispeserye. Plaas ‘n blokkie botter op elk en bak in die oond vir 15 minute teen 180 grade. Of jy kan die perskepan vir die laaste 20 minute saam met die Vark in die oond plaas. 

Jongbeet-blatjang:
Maak die jongbeet-blatjang deur die beet in 'n pannetjie te skep saam met die speserye, asyn en suiker. Laat dit vinnig reduseer vir 10 minute oor matige hitte,sonder 'n deksel. Roer die botter deur die warm blatjang sonder om dit verder te kook.

Koolslaai:
Meng die bestanddele vir die koolslaai. 

Bedien die Rafelvark saam met koolslaai op 'n gebraaide Ciabatta broodjie met die speseryperske en jongbeet bo-op. Vir 'n laer-kalorie ete kan jy die broodjie uitlaat. 
Copyright © Ontbytsake 2017 - All rights reserved.  |  Privacy Policy  |  Terms & Conditions
 site