By continuing, you are agreeing to our Terms and conditions as well as our Use of Cookies.

Tempura Avokado Ritz

Tempura Avokado Ritz

Bestanddele:
16 skoongemaakte en lig gestoomde garnale
1 ferm avokado
Sap van 1 suurlemoen (rasper eers die skil)
½ bros blaarslaai- kop

Sous:
1 K mayonnaise
50 ml First Choice room 
1 E tamatiepasta 
1 E Worcestersous
1 t rissiesous (Opsioneel)
1 t sout
1 E gekapte dillekruid
1 t gerasperde Suurlemoenskil

Tempura deeg:
1 K bruismeel
2 eierwitte
⅔ K koue water
1 t sout
750 ml kookolie vir diepbraai

Metode:
Sny die avokado in blokkies ongeveer 2 cm groot. Sprinkel met suurlemoensap en plaas in vrieskas vir ongeveer ½ uur. Maak die Tempura deeg aan deur al die bestanddele saam te meng tot 'n gladde dun beslag. Verhit die olie tot warm maar nie rokende warm nie. Toets deur 'n druppeltjie deeg daarin te drup indien dit borreltjies vorm is die olie warm genoeg. Doop die avokado-blokkies met 'n stokkie vinnig in die deeg en laat bruin braai. Laat afdrup op kombuispapier.

Doen dieselfde met die garnale. Moenie te veel op 'n slag in die olie sit nie anders koel die olie te veel af. 

Meng die sousbestanddele goed. 

Sny die slaaiblare in repe van 2cm breed. Plaas 'n avokado-blokkie, afgewissel met 'n opgerolde stukkie blaarslaai en dan 'n garnaal op die stokkies. 

Kerf die oorblywende blaarslaai baie fyn en strooi oor 'n opdienplank of -bord. Rangskik die garnaalstokkies daarop en bedruip met die Pienk sous.
Copyright © Ontbytsake 2019 - All rights reserved.  |  Privacy Policy  |  Terms & Conditions
 site