By continuing, you are agreeing to our Terms and conditions as well as our Use of Cookies.

Marokkaanse Lamspasteitjies en Witpeperboontjies

Marokkaanse Lamspasteitjies en Witpeperboontjies

Bestanddele:
600 g lamsmaalvleis
Willow Creek Knoffelgeur-olyfolie
1 ui, fyngekap
5 ml fyngemaalde koljandersaad
5 ml fyngemaalde komein
10 ml fyn kaneel
Sout en swartpeper
100 ml pruimedantsap
1 eier, liggies geklits
1 rolletjie bevrore skilferdeeg
1 wieletjie fetakaas, in blokkies gesny


Vir sprinkel: 
Paar pruimedante, ontpit en gesnipper
1 bossie platblaar-pietersielie
3 E gesnyde amandels, liggies gerooster

Witpeperboontjies:
200 g gekerfde groenboontjies
1 groot of 2 klein-medium aartappels, geskil en in blokkies gesny
1 ui, grof gekap
10 - 15 ml fyn suiwer witpeper
Sout na smaak
3 E botter
100 ml room

Metode:
Braai die maalvleis bruin in knoffelgeur olyfolie en geur dit met die speserye. Voeg sout en peper by na smaak. Voeg die uie by en braai verder vir ongeveer 3 minute en voeg die pruimedantsap by. Laat dit opkook en verwyder van die hitte.

Rol die yskoue maar ontvriesde skilferdeeg op ‘n meelbestrooide oppervlak net effens uit en verdeel in 4. Sny elke blokkie in ‘n mooi sirkel. Skep vleis op elke sirkel en los ongeveer 2cm rand oop. Verf die rand met eier en knyp dit rondom die vleis in ‘n mooi randpatroon, maar los die vleis effens oop. Verf die buitekant van die deeg ook mooi met eier en bak die pasteitjies op ‘n bakplaat by 180 grade vir ongeveer 20 minute. Wanneer die pasteitjies uit die oond kom, besprinkel dit met blokkies fetakaas.

Opsioneel: skroei die fetakaas met ‘n blaasvlam. 

Besprinkel die pasteitjies met 'n mengsel van die pietersielie, pruimedante en neute

Witpeperboontjies:
Kook die aartappel en ui vir 10 minute in net genoeg kookwater om dit te bedek. Voeg die gekerfde boontjies by en kook dit net sag. Geur met sout en witpeper. Maak die boontjiemengsel fyn saam met die room en botter.
Copyright © Ontbytsake 2017 - All rights reserved.  |  Privacy Policy  |  Terms & Conditions
 site