By continuing, you are agreeing to our Terms and conditions as well as our Use of Cookies.

Blindevinkies met Pynappel, Spek en Rooiwyn

Blindevinkies met Pynappel, Spek en Rooiwyn

Bestanddele:
600 g wildsvleis steak stukke
1 blik pynappelringe
1 x 200 g  pakkie streepspek
4 agurkies gehalveer
1 ui, gekap en bruin gebraai
30 ml sterk mosterd
50 ml Seed Oil Knoffelgeur Druiwepitolie 
15 ml tamatiepasta
1 potjie bief-aftrekseljellie
250 ml kookwater
100 ml rooiwyn
2 lourierblare 
20 ml bistopoeier
4 roosmaryntakkies

Metode:
Halveer elke steak deur die dikte van regs na links. Die heel belangrikste stap is om dit dan met ‘n vleishamertjie dunner te kap. Smeer elke stuk met mosterd en plaas ‘n reep spek daarop. Sit op elkeen ‘n halwe pynappelring en ‘n halwe agurkie. Rol stewig op en steek vas met ‘n stokkie. Verbruin die blindevinkies in die pan waarin die uie gebraai is met die druiwepitolie. Meng die kookwater, stroop van die ingemaakte pynappels, aftrekselpotjie, rooiwyn, tamatiepasta, bistopoeier en lourierblare. Plaas die roosmaryntakkies laastens bo-op. Giet dit oor die blindevinkies, bedek die pan en stowe vir ongeveer 25 minute.

Basmatirys:
1 k basmatirys
3 k kookwater
15 ml sout

Metode:
Bring die rys en gesoute kookwater tot ‘n goeie rollende kook in ‘n groterige diep kastrol sodat dit nie maklik oorkook nie. Kook sonder deksel vir 12 minute en giet al die water af.
Plaas ‘n skoon vadoek op die rys en sit die deksel op die kastrol. Plaas op die stoofplaat op die heel laagste stelling tot bedieniningstyd.
Copyright © Ontbytsake 2018 - All rights reserved.  |  Privacy Policy  |  Terms & Conditions
 site