By continuing, you are agreeing to our Terms and conditions as well as our Use of Cookies.

Beestert met Rooiwyn en Sjokolade op Geskeurde Pastalinte

Beestert met Rooiwyn en Sjokolade op Geskeurde Pastalinte

Bestanddele:
Beesstert:
1 kg beesstert
1 wortel
1 ui
1 selderystingel
Sout en peper
100 g donker sjokolade
5 ml Sjinese vyfspeserymengsel of ‘n mengsel van kaneel, steranys, koljander, naeltjies en neutmuskaat
2 jenewerbessies (opsioneel)
1 koevertjie tamatiepasta
6 selderystingels, draadjies afgetrek en in stukkies gesny
150 ml rooiwyn
100 ml sultanas
1 bossie platblaar of Italiaanse pietersielie
1 bossie basiliekruid
4 eetlepels dennepitte

Pastalinte:
200 g koekmeel
2 groot eiers
Botter of kruiebotter

Metode:
Beesstert:
Kook die beesstert sag saam met die wortel, ui en selderystingel en geur dit goed met sout en peper. Gooi die helfte van die aftreksel af, nadat jy die boonste olie versigtig afgeskep het. Hou die aftreksel eenkant indien jy later jou sous wil aanvul. Voeg die sjokolade, tamatiepasta, speserye en rooiwyn by die vleismengsel, saam met die gekerfde seldery en kook dit af totdat dit ‘n ryk donker sous vorm. Jy kan dit ontbeen of heel hou, na keuse. Maak ‘n mengsel met die sultanas, dennepitte, gekapte pietersielie en basiliekruid om laaste oor alles te sprinkel.

Pastalinte:
Maak die pastalinte, deur n deeg te vorm in jou voedselverwerker met die meel en eiers.
Rol die deeg deur die pastamasjien totdat jy mooi hanteerbare pastavelle het. Moenie tot by die dunste stelling rol nie. Skeur dan met die hand langwerpige linte ongeveer 2cm breed en kook net 3 - 4 minute in sterk gesoute kokkwater. Verwyder uit die water. Meng met botter en skep in opdienbakkies, met beesstertsous bo oor. Sprinkel laastens mildelik met die kruie en sultanasprinkel.
Copyright © Ontbytsake 2017 - All rights reserved.  |  Privacy Policy  |  Terms & Conditions
 site