By continuing, you are agreeing to our Terms and conditions as well as our Use of Cookies.

Geroosterde Volstruis Carpaccio met Balsemiek-aarbeie

Geroosterde Volstruis Carpaccio met Balsemiek-aarbeie

Bestanddele:
600 g volstruis-rump of filet
Seedoil natuurlike geur druiwepitolie
1 houertjie vars aarbeie
60 ml balsemiekasyn
Dun gesnyde rooi ui skywe
2 E kappertjiesaad 
100 ml koue First Choice langleweroom
100 g sterk Cheddar of Peccorino of Parmesaankaas, fyn gerasper
15 ml witdruiwe-asyn 
5 ml sout
1 eiergeel
200 ml Seedoil natuurlike geur druiwepitolie
1 knoffelhuisie, gekneus en gekap 
15 ml witdruiwe-asyn 
Roketblare 
Lang slierte lente- of gras-uie

Metode:
Smeer die vleis met die olie en verbruin dit goed in 'n warm steakpan. Laat rus die vleis onder foelie tot die sappe vrygestel is en laat dit afkoel in die yskas.

Maak die Parmesaanroom deur die room, 15 ml asyn en 50 g van die kaas saam te meng met jou stokmenger tot mooi gepof.

Sny die aarbeie in dun skyfies en sprinkel die balsemiekasyn oor. Laat staan vir 20 minute.

Maak die aïoli deur die eiergeel, knoffel, sout en asyn saam te klits. Sit dan een vir een druppels olie by en klits weer. Herhaal die proses vier maal. Begin om die res van die olie in 'n dun straaltjie by te klits.

Sny die vleis in ongeveer 3 mm dik skywe teen die grein van die vleis. Druk die vleis dunner met 'n breë meslem of vleishamertjie. Rangskik die vleis op 'n stuk foelie van ongeveer 10 cm x 5 cm so dat die stukkies mekaar effe oorvleuel.

Maak 'n silinder en vul die holtes met aarbeie, Parmesaanroom, roketblare, dun skywe van die kaas en kappertjiesaad. Bind 'n spriet-ui sliert om elke silinder.

Bedien dit saam met die aïoli aan die kant.
Copyright © Ontbytsake 2019 - All rights reserved.  |  Privacy Policy  |  Terms & Conditions
 site