By continuing, you are agreeing to our Terms and conditions as well as our Use of Cookies.

Sjokolade en Framboos Gateau

Sjokolade en Framboos Gateau

Bestanddele:
6 eiers, geskei
150 g xylitol (in 3 dele om dinge later te vergemaklik, as jy wil)
5 ml sout 
500 g amandelmeel (in 2 dele)
100 ml volroommelk
50 ml Seedoil natuurlike geur druiwepitolie
2 t bakpoeier
1 t kaneel 
2 ml fyn naeltjies
4 kruienaeltjies 
100 g 85% Lindt sjokolade
1 houertjie (200 g) donkersjokoladeknopies
150 ml balsemiekasyn 
2 E kakaopoeier
50 ml Seedoil natuurlike geur druiwepitolie
3 houertjies vars frambose 
1 L First Choice room, yskoud

2 losknip koekpanne en bakpapier, gesny om die bodem van elke koekpan te pas, alles goed gespuit met baksproei.

Metode:
Verdeel die amandelmeel in 2 mengbakke. 
Sit 3 eiergele, 50 g Xylitol,1 t bakpoeier, 2.5 ml sout, 2.5 ml kaneel, 1 ml fyn naeltjies en laastens 50 ml melk by elke mengsel.
Klits alles goed saam.
Smelt twee-derdes van die sjokoladeknopies versigtig in jou mikrogolfoond deur die 50 ml druiwepitolie bo-oor die knopies te sprinkel en dan vir 30 sekondes op ‘n slag te mikrogolf en na elke 30 sekondes te roer tot dit glad is.
Meng die gesmelte sjokolade met een van jou mengsels.
Druk een houer frambose fyn en roer by die ander mengsel in.
Klits die eierwitte tot skuimerig.
Voeg die ander 2.5 ml sout daarby en klits weer.
Voeg 50 g Xylitol by en klits tot die mengsel stywe punte vorm.
Verdeel die eierwitmengsel in 2 en vou deur die twee koekmengsels.
Giet in die voorbereide panne en bak vir 40 minute by 190° C.
Klits die room goed styf.
Smelt die Lindt sjokolade in ‘n bakkie bo-oor kookwater.
Roer by die helfte van die roommengsel.
Druk nog een houertjie frambose fyn en meng met die ander helfte van die roommengsel. Jy kan dit versoet met Xylitol as jy wil.

Sodra die koek afgekoel het, sny elk in 3 lae.
Smeer die frambooskoek-lae met sjokoladeroom en plaas dan ‘n sjokoladekoek-laag daarop en smeer met framboosroom. Stapel die koeklae verder so totdat jy almal opmekaar het.
Smeer die kante waar die roomvulsels uitsteek met ‘n smeermes gelyk, sodat die koek ‘n “naakte koek” voorkoms het. Garneer die bolaag met die laaste houertjie frambose.

Sjokolade-balsemiekstroop:
Kook die balsemiekasyn saam met die laaste 50 g Xylitol, 50 ml druiwepitolie, kaneel, die 4 kruienaeltjies en die laaste sjokoladeknopies vinnig in ‘n oop pan tot dit ‘n stroop vorm. Bedien saam met die koekskywe.
Copyright © Ontbytsake 2018 - All rights reserved.  |  Privacy Policy  |  Terms & Conditions
 site