By continuing, you are agreeing to our Terms and conditions as well as our Use of Cookies.

Sitrus-olyfolie en Roosmaryn-polentakoek met Pistasieneut-versiersel

Sitrus-olyfolie en Roosmaryn-polentakoek met Pistasieneut-versiersel

Oond / Stoof Temperatuur: 170 grade
Aantal Porsies: 8-10 mense
Wenk: Die geheim is in die 3 beslagte wat saam gemeng word, vou alles in met staallepel.
Bestanddele:  
5 eierwitte
150 g strooisuiker
5 eiergele
1 takkie roosmaryn fyn gekap
1 t vanielje-ekstrak
Skil van een suurlemoen
2,5 ml sout
150 ml Het Vlock Casteel olyfolie
65 g koekmeel
80 g polenta
50 g fyn klapper
2,5 ml bakpoeier
100 g vars wit druiwe

Metode: 
Berei 'n 20 cm springvorm pan met bakpapier en kleefsprei voor. Die sukses van hierdie koek lê in die voorbereiding van twee nat beslagte wat met die droë bestanddele gekombineer word. 

Klits die eierwitte met die helfte van die strooisuiker (75 g) tot stywe punte en sit eenkant.

Klits die eiergele saam met die gekapte roosmaryn, suiker, vanielje, suurlemoenskil en sout.

Klits die olyfolie in 'n stadig en bestendige stroom by die eiergeelmengsel - dit moet lig en donsig wees. Vou die eierwitte en geel olyfolie saggies saam met die nat mengsel daarin.

Sif die meel, polenta, klapper en bakpoeier oor die nat beslag en vou saggies by die mengsel in.

Skep die mengsel in die voorbereide bakvorm en druk die wit druiwe saggies in die beslag (opsioneel).

Bak by 170 grade vir 30-35 minute, haal dit uit en laat afkoel.

Pistasieneut-versiersel:
Meng 250 g versiersuiker met 25 ml olyfolie en vir die res bietjie vir bietjie warm water to effens loperig. Giet saggies oor die koek en versier met 'n koppie gekapte pistasieneute. 
Copyright © Ontbytsake 2021 - All rights reserved.  |  Privacy Policy  |  Terms & Conditions
 site