By continuing, you are agreeing to our Terms and conditions as well as our Use of Cookies.

Lamstjops met Pruime en Bosbessies

Bestanddele:
6 lamslende-tjops
1 takkige roosmaryn, gestroop en gekap
2 E Roosmaryngeur Seed Oil Druiwepitolie
1 E First Choice botter
Sout en Peper

6 ryp pruime
½ K bosbessies (cranberries)
2 E First Choice botter in blokkies gesny
½ K Jakkalsvlei Merlot

400 g Murgpampoentjie-Spaghetti 
600 g Jongspinasie-blare
4 E First Choice botter 

Hollandaise-sous:
2 eiergele
⅓ van 'n 500 g blok First Choice botter, gesmelt en die skuim afgeskep 
2 E lemmetjie- of suurlemoensap
1 E Seed Oil Suurlemoengeur Druiwepitolie 

Metode:
Steek die tjops se lang kant met 'n tandestokkie in die dik gedeelte vas sodat dit 'n ronde skyf vorm. Smeer die tjops alkante in met die Roosmaryngeur olie. Sprinkel met sout en peper en laastens die vars roosmaryn. Verbruin die tjops in 'n warm pan waarin jy die botter gesmelt het en braai ook die vetkante deur dit met 'n braaitang vas te hou. Plaas in 'n oondvaste bak en laat rus totdat jy dit onder 'n warm oondrooster gaan bros bak.

Sny 'n kruisie aan die bokant van elke pruim en plaas 'n klont botter daarop. Plaas dit in 'n oondvaste bak. Sprinkel die bosbessies rondom en giet laastens die Merlot by. Bak in die oond by 190 grade Celsius tot oopgebars en die wyn en bosbessies borrelend saam 'n sous vorm.

Stoom die murgpampoentjies spaghetti in 'n pan met 'n deksel net sag maar ferm, saam met ongeveer 3 E water en 1 E botter. Hou warm. 

Stoom ook die spinasieblare nadat jy dit gewas het met 'n bietjie botter maar geen water. Verwyder van die hitte sodra dit net-net verwelk en sag word.

Maak hollandaise-sous:
Meng die eiergele en lemmetjies in 'n mengbak wat op 'n klein kastrolletjie pas. Plaas die kastrol half gevul met water op 'n medium warm plaat en sit die mengbak daarop. Giet die warm gesmelte botter stadig by en hou die melkerigheid onder in die botter, agter. Roer heeltyd met 'n ballonklitser totdat die sous dik en blink is.

Net voor bediening rooster jy die tjops bros en bruin. Bedien die spinasie bo-op die murgpampoentjie spaghetti en skep hollandaise sous bo-oor en rondom. Plaas 'n tjop bo-op en 'n pruim heel bo-op of langsaan. Skep die bosbessiesous oor en garneer met vars roosmaryn.
Copyright © Ontbytsake 2020 - All rights reserved.  |  Privacy Policy  |  Terms & Conditions
 site