By continuing, you are agreeing to our Terms and conditions as well as our Use of Cookies.

Pangebraaide Stokvis met bruin Spek-botter, oond-geroosterde Aartappels, Kersie-tamaties en Groenbone

Pangebraaide Stokvis met bruin Spek-botter, oond-geroosterde Aartappels, Kersie-tamaties en Groenbone

Oond / Stoof Temperatuur: 180 grade
Aantal Porsies: 4-6  mense
Drankie Voorstel: Kleine Zalze MCC 

Bestanddele:
600 g stokvisfilette
200 g First Choice botter
1 pakkie Spar gesnipperde spek
30 ml vars suurlemoensap
1 pakkie kersietamaties
200 g groenbone
4-6 groot aartappels
Gerasperde First Choice kaas
Grasuie, fyn gekap

Metode:
Kook die aartappels heel met die skil in ‘n pot water op die stoof tot sag. Sny vier snye in die aartappels, nie heeltemal deur nie, plaas nou die gerasperde kaas, grasuie, sout en peper in die aartappel. Gooi ‘n bietjie olyfolie oor elke aartappel en plaas in die oond op 180 grade vir 20 minute.

Plaas die spek in ‘n pot of pan en braai tot gaar, voeg die botter by die spek, en laat die botter verbruin in die pan. Gooi die suurlemoensap by, dit stop die kookproses van die botter.

Blansjeer die groenbone in ‘n pot water en voeg sout en peper na smaak op die bone as dit gaar is. 

Plaas die kersie-tamaties op ‘n bakplaat en gooi sout, peper en olyfolie oor. Bak in die oond op 180 grade vir 15-20 minute.

Gooi sout en peper oor die stokvisfilette en braai dit velkant eerste in ‘n warm pan met olie en botter. Draai om sodra die vel bros is en seël die vis aan die ander kant. Plaas in warm oond vir 4 minute. 
Opdiening:
Haal die vis uit die oond. Plaas die aartappel op jou borde, dan groenbone en tamaties en laastens die vis. Gooi die sous Bruin spekbottersous oor die hele bord asook die vis.

Garneer met dille en swartpeper. 
Copyright © Ontbytsake 2021 - All rights reserved.  |  Privacy Policy  |  Terms & Conditions
 site