smulSake

Ons sjef, Corli Prinsloo, wys ons hoe om maklike geregte te maak met ’n lekker kinkel van haar eie om die dis net daardie ekstra lekkerte te gee om jou gesin en gaste mee te bederf. Kry die resepte hier.

Terug
Boerewors-stokkies met Chakalaka & Pap

3 weke gelede

Boerewors-stokkies met Chakalaka & Pap

Kook/Bak Tyd: 30 Minute

Voorbereiding Tyd: 30 Minute

Bestanddele

Bedien: 6 mense

Boereworsstokkies:

1 pakkie Royco Spare Rib Droë Marinade
 250 g Portaballini sampioene
 250 g halfgedroogde, sagte appelkose
 300 - 500 g boerewors, in 2-3 cm stukke gesny
 20 sosatiestokkies, geweek in water vir 20 minute

Chakalaka:

1 blikkie Chakalaka (Die geur van jou keuse)
1 blikkie tamaties
2 E blatjang
2 E Worcestersous
Sout en peper na smaak
2 t bruinsuiker
30 – 60 ml room
1 t gemengde kruie

Pap:
Water
Sout na smaak
“Sweetcorn” (opsioneel)
125 ml Kondensmelk (opsioneel)

 

METODE:

Chakalaka:
Gooi al die bestanddele vir die chakalaka in pot en laat vir ongeveer 10 minute op lae hitte prut. 

Pap:
Berei die pap voor soos jy dit normaalweg sou doen.

Worsstokkies:
Berei Royco Spare Rib Droë Marinade volgens die pakkie se instruksies.
Voeg sampioene en appelkose by en laat marineer vir 20 minute. 
Ryg 'n sampioen, 'n appelkoos en 'n stukkie boerewors op elke stokkie. 
Plaas al die stokkies in 'n oondbak en rooster in die oond vir 15 minute, of braai oor kole, bedruip met die marinade en draai 'n paar keer om terwyl dit gaar word.
Geniet as 'n versnapering voor die hoofmaaltyd of saam met die pap en sous!

onsGEMEENSKAP

Bly op hoogte van ons doen en late