Ons sjef, Corli Prinsloo, wys ons hoe om maklike geregte te maak met ’n lekker kinkel van haar eie om die dis net daardie ekstra lekkerte te gee om jou gesin en gaste mee te bederf. Kry die resepte hier.
Ons sjef, Corli Prinsloo, wys ons hoe om maklike geregte te maak met ’n lekker kinkel van haar eie om die dis net daardie ekstra lekkerte te gee om jou gesin en gaste mee te bederf. Kry die resepte hier.
4 maande gelede
Kook/Bak Tyd: 2 tot 3 ure
Voorbereiding Tyd: 30 Minute
2 kg beesstert
Olyfolie
1 ui, fyn gekap
2 - 4 wortels, in ringe gesny
2 seldery-stokkies, fyn gekap
1 t vars knoffel
1 t vars gemmer
Sout en peper na smaak
1 blikkie tamatie
2 E tamatiepasta
Sap van 1/2 suurlemoen
1 k rooiwyn
1 k beesaftreksel
30 ml Worcestersous
3-4 E blatjang
Braaispeserye, na smaak
1/2 t komyn
1/2 t kaneel
1/2 t neutmuskaat
1/2 t origanum
1 pakkie bruin uiesop
Gekapte pietersielie
1 x 500 g pasta van jou keuse
Gerasperde parmesaankaas
Basiliekruidblare
METODE:
Jy kan die beestert in die oond gaarmaak. Ek verkies om dit in die elektriese stoompot te doen.
Braai die uie, seldery, knoffel, gemmer en wortels in die pot, met olyfolie of botter.
Verbruin ook die beesstert in die pot of in ‘n aparte pot en plaas dit daarna net terug in die stoompot.
Voeg al die ander bestanddele in die elektriese stoompot by.
Die elektriese stoompot kan nou op 45 minute gestel word.
As jy die stoompot oopmaak, behoort dit doeksag te wees en van die beentjies af te val.
Ontbeen die vleis en hou dit eenkant in ’n bak.
Laat die sous van die vleis effe afkoel en gebruik ‘n stokmenger of sit dit in jou voedselverwerker en meng tot glad.
Hou eenkant vir die pastasous.
Kook jou pasta tot al dente, gooi die water af en spoel dit skoon met warm water.
Jy kan die vleis weer warm maak in ’n pan en dan voeg jy van die sous by soveel soos jy verkies.
Laastens voeg jy die pasta, ‘n spatsel room en handvol pietersielie by.
Meng goed deur en bedien in mooi bord.
Garneer met pietersielie, parmesaankaas en basiliekruidblare.
stel voor
As jy 'n aanhanger is van ons land se kampioen MMA-vegter, Dricus "Stillknocks" du Plessis, dan moet jy die ontbytSAKE episode kyk! Ons het saam met hom gekuier en het vir julle die 'mens' agter die geharde vegter wys.
Op 2 September het ons gesels oor alles wat lekker en goed is in ons land... 😁
Ons gas was die Good Things Guy, Brent Lindeque en sy aansteeklike optimisme en energie kan ons almal net goed doen.
ontbytSAKE het 1 Jullie saam met die gewilde aanbieder en voormalige Protea Netbalspeler, Vanes-Mari du Toit gekuier en ons het ingeloer by besighede in die omgewing van Middelburg en Emalahleni in Mpumalanga.
Bly op hoogte van ons doen en late
© 2025