smulSake

Ons sjef, Corli Prinsloo, wys ons hoe om maklike geregte te maak met ’n lekker kinkel van haar eie om die dis net daardie ekstra lekkerte te gee om jou gesin en gaste mee te bederf. Kry die resepte hier.

Terug
Romerige Basiliekruid-Pesto Hoenderpasta

1 maand gelede

Romerige Basiliekruid-Pesto Hoenderpasta

Kook/Bak Tyd: 20 minute

Voorbereiding Tyd: 15 Minute

Bestanddele

Bedien: 8 mense

1 kg pasta, enige tipe
6 - 8 groot hoenderborsies sonder been
4 E olyfolie
6 knoffelhuisies, fyn gekap
1 klein ui, fyn gekap
160 g (2/3 k) basiliekruidpesto
200 ml (2/3 k) varsroom
200 ml (2/3 k) groenteaftreksel, gemaak met 'n aftrekselblokkie of sakkie
6 E okkerneute, grof gekap
2 balle mozzarella, geskeur
2 bossies basiliekruid, grof gekap
100 g (1 k) parmesaankaas, gerasper
Sout en peper, na smaak


METODE:

Kook die pasta volgens die instruksies. Dreineer en hou eenkant.

Berei die hoender voor:
Plaas die hoenderborsies tussen twee velle bakpapier. Stamp met 'n deegroller tot eweredig dun. Geur met sout en peper. 

Verhit die olyfolie in 'n kleefvrye braaipan oor matige hitte.

Sodra die olie warm is, plaas die hoenderborsies daarin en braai tot gaar en hoender goudbruin is, ongeveer 5-7 minute aan elke kant. Haal uit die pan en hou eenkant.

Maak die sous:
Voeg die fyngekapte knoffel en uie in dieselfde pan by en soteer tot geurig en effens bruin, sowat 3 minute.
Voeg die pesto by en roer.
Giet die room en groente -aftreksel in en meng goed met die pesto. Bring tot kookpunt.

Voeg die gaar pasta in die pan en roer om dit eweredig met die sous te bedek.

Dien op:
Sny die hoender in skywe en rangskik bo-op die pasta.
Sprinkel met geskeurde mozzarella, gerasperde parmesaankaas en ekstra swartpeper.
Garneer met vars basiliekruid-blare. 

onsGEMEENSKAP

Bly op hoogte van ons doen en late