Ons sjef, Corli Prinsloo, wys ons hoe om maklike geregte te maak met ’n lekker kinkel van haar eie om die dis net daardie ekstra lekkerte te gee om jou gesin en gaste mee te bederf. Kry die resepte hier.
Ons sjef, Corli Prinsloo, wys ons hoe om maklike geregte te maak met ’n lekker kinkel van haar eie om die dis net daardie ekstra lekkerte te gee om jou gesin en gaste mee te bederf. Kry die resepte hier.
2 maande gelede
Kook/Bak Tyd: 25 minute
Voorbereiding Tyd: 15 Minute
Biscoff Crème Pâtissière:
1 k (250 ml) volroommelk
3 eiergele
50 g strooisuiker
15 g mielieblom
15 g meel
1 t (5 ml) vanielje-ekstrak
1/2 C (125 ml) gladde Lotus Biscoff-smeer
Profiteroles:
1/2 k (125 ml) water
60 g botter
1/2 k (125 ml / 70 g) koekmeel
Knippie sout
2 groot eiers
Vir opdiening:
80 g wit sjokolade, gekap
3 Lotus Biscoff-koekies, verkrummel
Eetbare goudstof (opsioneel)
METODE:
Biscoff Crème Pâtissière:
Verhit die melk in 'n kastrol tot dit begin prut.
Klits intussen die eiergele, suiker, mielieblom, meel en vanielje saam in 'n mengbak tot glad.
Verwyder die melk van die hitte en gooi dit stadig in die eiermengsel, terwyl aanhoudend geklits word.
Giet die gekombineerde mengsel terug in die kastrol en plaas oor lae tot medium hitte, terwyl jy deurgaans roer. Bring dit stadig tot kookpunt en laat dit verdik tot glad - die vla moet stadig kook om te voorkom dat dit stol.
Giet die vla deur 'n sif of meng met 'n staafmenger om klonte te verwyder.
Plaas die Biscoff-smeer in 'n hittebestande bak en plaas in die mikrogolf vir 'n paar sekondes om sag te word (maar nie heeltemal smelt nie).
Roer dit by die vla tot glad.
Plaas die deegroom in 'n bak en bedek die oppervlak met kleefplastiek en druk dit direk teen die room om te voorkom dat 'n vel vorm.
Laat die deegroom by kamertemperatuur afkoel en verkoel dan totdat dit gereed is om te gebruik.
Dit kan bedek word en tot vier dae in die yskas gebêre word.
Profiteroles:
Voorverhit die oond tot 200 °C.
Verhit die water en botter saam in 'n klein kastrol met 'n swaarboom.
Bring stadig tot kookpunt, maak seker dat die botter heeltemal smelt voordat die water begin kook.
Verwyder die pan van die hitte en voeg dan die meel en sout by.
Plaas die mengsel terug op die hitte en roer sterk totdat dit 'n bal vorm en van die kante van die pan af wegtrek.
Haal die kastrol van die hitte af en laat die deeg vir ongeveer 5 minute afkoel.
Voeg die eiers een vir een by en klits goed na elke byvoeging totdat die deeg glad en ferm word.
Gooi opgehoopte teelepels of pyp die deeg op 'n gesmeerde bakplaat, ver genoeg uit mekaar sodat die deeg kan uitsit.
Bak vir 10 minute, verlaag dan die temperatuur tot 180 ° C en bak nog 15 minute. Sodra dit klaar is, skakel die oond af en laat die gebak binne om heeltemal af te koel.
Vir opdiening:
Die Profiteroles kan gevul word deur die deeg oop te sny en die middelpunte te vul of deur 'n gaatjie in die bodem te maak en die vulsel in te spuit.
As jy dit sny, doen dit voordat jy die bokante in witsjokolade doop.
Sny die wit sjokolade in klein stukkies om te verseker dat dit egalig smelt.
Plaas dit in 'n hittebestande bak en in die mikrogolf met tussenposes van 10 sekondes, roer tussen elkeen tot heeltemal gesmelt.
Doop elke gevulde profiterole-bokant in die gesmelte witsjokolade, besprinkel met koekiekrummels en voeg eetbare goue glinster by vir 'n feestelike vonkel.
Laat die sjokolade heeltemal stol voordat dit met die Biscoff crème pâtissière gevul word.
stel voor
As jy 'n aanhanger is van ons land se kampioen MMA-vegter, Dricus "Stillknocks" du Plessis, dan moet jy die ontbytSAKE episode kyk! Ons het saam met hom gekuier en het vir julle die 'mens' agter die geharde vegter wys.
Op 2 September het ons gesels oor alles wat lekker en goed is in ons land... 😁
Ons gas was die Good Things Guy, Brent Lindeque en sy aansteeklike optimisme en energie kan ons almal net goed doen.
ontbytSAKE het 1 Jullie saam met die gewilde aanbieder en voormalige Protea Netbalspeler, Vanes-Mari du Toit gekuier en ons het ingeloer by besighede in die omgewing van Middelburg en Emalahleni in Mpumalanga.
Bly op hoogte van ons doen en late
© 2025