smulSake

Ons sjef, Corli Prinsloo, wys ons hoe om maklike geregte te maak met ’n lekker kinkel van haar eie om die dis net daardie ekstra lekkerte te gee om jou gesin en gaste mee te bederf. Kry die resepte hier.

Terug
Beesvleis Tataki met Gebraaide Knoffelvlokkies

2 maande gelede

Beesvleis Tataki met Gebraaide Knoffelvlokkies

Kook/Bak Tyd: 20 minute

Voorbereiding Tyd: 24 uur

Bestanddele

Bedien: 6-8 mense

Beesfilet Tataki:

1-1,5 kg beesfilet (die dikker punt)
seesout
gedroogde rissievlokkies
olie vir braai

Sous:
1/4 k (60 ml) sojasous
3 E (45 ml) rysasyn
3 E (45 ml) brandsous
1 E (15 ml) sesamolie
2 knoffelhuisies, geskil en effens platgedruk
sap van 1 suurlemoen
'n groot bol gemmer, gerasper
sout en peper

Droog-reroosterde knoffel:
2 knoffelhuisies, geskil
olie vir vlak braai

Vir opdiening:
2 sprietuie, in skywe gesny (slegs groen deel)
2 rooi rissies, in skywe gesny
1 E (15 ml) wit sesamsaad, gerooster in 'n droë braaipan
1 E (15 ml) swart sesamsaad
4-5 stukke gemmer, in repies gesny
Mikrokruie vir garnering (opsioneel)

METODE:

Beesfilet Tataki:
Sprinkel sout en rissievlokkies mildelik oor die filet en plaas op 'n draadrak. 
Laat staan dit oornag onbedek in die yskas om uit te droog. 
Haal die filet die volgende dag uit die yskas en laat dit tot kamertemperatuur kom. (Deur die vleis oornag in ‘n yskas te los, verwyder vog van die buitekant van die vleis, wat 'n beter skroei gee, dit geur ook die vleis vir 'n beter geur.)
As jy nie tyd het om oornag te laat staan nie, kan jy hierdie stap oorslaan. 
Maak net seker dat jy die steak goed met kombuishanddoek klad sodat dit baie droog is en geur goed met sout.
Plaas 'n groot gietysterpan oor hoë hitte en verhit die pan tot dit begin rook. 
Bedruip die vleis met olie en braai vir 1 minuut aan elke kant tot gekarameliseer. 
(Jy wil 'n egalige skroei om die rand hê.) 
Verwyder van die hitte en laat rus die vleis vir vyf minute.

Sous:
Gooi die sojasous, rysasyn, brandsous, sesamolie, heel knoffelhuisies en suurlemoensap in 'n klein kastrol. 
Rasper die gemmer, druk die vars suurlemoensap direk uit die pulp in die pot en gooi die pulp weg. 
Bring tot kookpunt oor medium hitte. 
Verwyder van die hitte en laat afkoel. 
Verwyder die knoffelhuisies net voor opdiening en gooi dit weg.

Gebraaide knoffel:

Sny die knoffel in dun skywe in gelyke stukke. 
Verhit die olie in 'n klein braaipan tot dit glinster.
Voeg die knoffelstukke by en braai tot net goudbruin. 
Verwyder met 'n gaatjieslepel en dreineer op 'n stuk kombuishanddoek.

Vir opdiening:

Sny die beesvleis so dun as moontlik en plaas dit op jou opdienbak. 
Skep die sous oor die vleis en bedek met al die knoffel, vars gemmer, sprietuie, rissies, sesamsaad en mikrokruie, indien gebruik. 
Bedien met ekstra sous aan die kant.

onsGEMEENSKAP

Bly op hoogte van ons doen en late