25 Jaar Ontbytsake

smulSake

Ons sjef, Corli Prinsloo, wys ons hoe om maklike geregte te maak met ’n lekker kinkel van haar eie om die dis net daardie ekstra lekkerte te gee om jou gesin en gaste mee te bederf. Kry die resepte hier.

Terug
Hoender, Mango en Avo-slaai

1 week gelede

Hoender, Mango en Avo-slaai

Kook/Bak Tyd: 10 Minute

Voorbereiding Tyd: 10 Minute

Bestanddele

Hoender:
1-2 Pakkies Mini Hoenderfilette 
4 E sojasous
4 E olie
1 t vars knoffel
2 E heuning
Opgekapte grasuie
Sout en peper na smaak
½ t rissievlokkies

Slaai:
Slaaiblare van jou keuse
2 Mango's in blokkies gesny
2-3 sprietuie, fyn gekap
2 avo’s, in blokkies gesny
2-3 rooi bloedlemoene, geskil en in blokkies of wiggies gesny

Pêrel Koeskoes (gaargemaak volgens instruksies op pakkie)

1 E Heuning
2-3 E Olyfolie
1 suurlemoen se skil, gerasper
½ suurlemoen se sap
Sout en peper na smaak
Gekapte grasuie 
Gekapte kruiisementblare

Garnering: 
Mikrokruie
Swartpeper
Sitrus slaaisous van jou keuse

METODE:
Meng die hoendermarinade in ‘n glasbakkie. 
Voeg ‘n bietjie olie in ‘n braaipan, braai die hoender-filette tot goudbruin en halfgaar.
Voeg die marinade oor die hoender en laat dit braai tot sous effe taaier word en hoender ‘n goudbruin kleur het. Hou pan eenkant en laat hoender afkoel. 
Kook die pêrel-koeskoes volgens die pakkie se instruksies tot gaar en dreineer water en spoel goed af met skoon water.
Voeg al die koeskoes, slaaisous-bestanddele in bakkie en meng  goed, gooi dit oor die koeskoes en meng goed deur. Plaas eenkant tot benodig. 
Die bakkies kan nou gepak word in dele van, slaaiblare as die bed, koeskoes, mango, avo, bloedlemoene, hoender, sprietuie, mikrokruie. 
Garneer met slaaisous en swartpeper.
Wenk: Jy kan enige van die slaai bestandele vervang met ander elemente waarvan jy hou. 

onsGEMEENSKAP

Bly op hoogte van ons doen en late