smulSake

Ons sjef, Corli Prinsloo, wys ons hoe om maklike geregte te maak met ’n lekker kinkel van haar eie om die dis net daardie ekstra lekkerte te gee om jou gesin en gaste mee te bederf. Kry die resepte hier.

Terug
Biefstuk in romerige Cajun-garnaalsous (‘Surf & Turf’)

3 weke gelede

Biefstuk in romerige Cajun-garnaalsous (‘Surf & Turf’)

Kook/Bak Tyd: 45 minute

Voorbereiding Tyd: 10 Minute

Bestanddele

2-3 E olie
150 – 200 g biefstuk per persoon (kruisskyf of riboog)
Cajun-speserye, na smaak
3 E botter
500 g garnale, geskil en skoon
6 knoffelhuisies, fyn gekap
½ k hoenderaftreksel (of droë witwyn)
1 ½  k swaar room 
3 t Dijon-mosterd
½ k Parmigiano Reggiano (parmesaankaas), fyn gerasper
2 E suurlemoensap
2 E pietersielie, gekap

METODE:

Verhit die olie in 'n groot pan op medium hitte. 
Braai die biefstuk, gegeur met Cajun-speserye na smaak, tot ligbruin aan beide kante tot mediumgaar (of na jou eie voorkeur). ’n Gasbraaier sal ook goed werk. 
Verlaag die hitte tot medium, voeg die botter by en laat smelt voor jy die garnale byvoeg en laat prut dit tot net pienk aan albei kante, sowat 1-2 minute aan elke kant en hou eenkant.
Voeg die knoffel by en laat prut tot geurig vir nog sowat 'n minuut.
Voeg die sous by en ontglans die pan deur enige bruin stukkies van onder af op te krap met ’n houtlepel, terwyl dit prut.
Voeg die room by, meng die dijonmosterd en nog Cajun-spesery by en bring tot kookpunt. Laat prut vir 'n minuut.
Meng die kaas by en laat dit in die sous smelt.
Meng die suurlemoensap, pietersielie en garnale by en sit voor oor die biefstukke.  

onsGEMEENSKAP

Bly op hoogte van ons doen en late